Βρείτε μας στα social:

Αμαλία Γ. Διονυσίου – Αστερίου

Η Αμαλία Γ. Διονυσίου – Αστερίου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φαρμακευτική στο ΑΠΘ και Ιατρική στο ΕΚΠΑ. Έλαβε την ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας και της Κλινικής Βιοχημείας.

Είναι Διδάκτορας, Υφηγήτρια και Καθηγήτρια της Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου δίδασκε επί σειρά ετών το αντίστοιχο μάθημα. Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας της Ιατρικής Βιοχημείας της οποίας διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος. Οργάνωσε το 1οΠανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας. Έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση των ειδικευομένων της Ιατρικής Βιοπαθολογίας στη Βιοχημεία, στη δια βίου μάθηση και στην εκπαίδευση στις μοριακές τεχνικές ενώ οργάνωσε αντίστοιχα Σεμινάρια.

Οργάνωσε και διηύθυνε  το Εργαστήριο της Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρυνσης με ενεργό συμμετοχή στα συνέδρια της αντίστοιχης Εταιρείας. Έχει πλούσια συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα στους τομείς της Επιστήμης της με έμφαση στην Αθηροσκλήρυνση και στο Οξειδωτικό stress.

Υπήρξε μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του ΚΕΣΥ.